Çok İzlenenler

Son Yorumlar

    Amigurumi Tarifleri

    Çilek Kız

    1. Bölüm 2. Bölüm 3. Bölüm 4. Bölüm 5. Bölüm 6. Bölüm 7. Bölüm 8. Bölüm 9. Bölüm 10. Bölüm …
    Daha Fazlasını Oku

    Amigurumi

    Nedir?

    Amigurumi, Japon kökenli bir kelime olup, Ami (tığ veya şiş ile yapılmış) ve nuigurumi (içi doldurulmuş oyuncak ) kelimelerinden türemiştir. Örgü tığı ve sık iğne tekniği kullanarak oyuncak yapma sanatı anlamına gelir. Yapılan ürünler oyuncak olarak kullanılabildiği gibi, çanta süsü, anahtarlık, dekor, perde tutacağı gibi çok çeşitli şekillerde de kullanılabilir. Kullanım alanları sizin hayal gücünüzle sınırlıdır.

    Tığ Seçimi

    Amigurumi için çok kalın olmayan aluminyum tığlar idealdir. Kullandığınız yünün kalınlığına göre 2 — 2,5 — 3 numara tığlar kullanılabilir. Bazı yün markalarının paketlerinde de uygun tığ ölçüsü belirtilebiliyor. İnce bir ip ile kalın bir tığ kullanırsanız amigurumi güzel görünmez. Dolgu malzemesi görünür hale gelir.

    İp Seçimi

    Her türlü ipten amigurumi yapılabilir fakat seçim yaparken bazı noktalara dikkat etmekte fayda var. Çok ince olmayan bir ip seçilmelidir. Ayrıca tüylenme yapmayacak bir ip oyuncağın defalarca yıkanıp daha uzun ömürlü olmasını sağlar. Tüysüz ve pamuklu yünler daha çok tercih edilir.

    Diğer gereçler

    Yapacağınız oyuncağı yapay saçlar, kol/bacak eklem aparatları, gözler ve çeşitli aksesuarlarla daha sevimli hale gitirebilirsiniz. Kilitli gözler çok zorlanmadığı sürece yerinden çıkmaz. Eğer bebek oyuncağı olarak kullanılacaksa yutma tehlikesine karşı kilitli gözler kullanılmalıdır.